A TETRA PAK MAGYARORSZÁGON

A svéd italoskarton gyártással és forgalmazással foglalkozó Tetra Pak 1989-ben alapította magyarországi kereskedelmi vállalatát. Egyetlen vállalatként kínálunk élelmiszeripari ügyfeleinknek teljes megoldásokat, az élelmiszer feldolgozó rendszerektől a töltősorokon keresztül egészen az italoskarton csomagolásig.

Világszínvonalú csomagolóanyag Budaörsről

1992 óta Kiszereléseinkhez és további információkért keresse fel angol nyelvű oldalunkat a gyártunk italos kartonokat a budaörsi üzemünkben, ami azóta a térség egyik legnagyobb és legsikeresebb gyára lett. A termelés több mint 90%-át exportáljuk, elsősorban a környező országokba, de a csak Magyarországon gyártott Kiszereléseinkhez és további információkért keresse fel angol nyelvű oldalunkat a Tetra Recart® csomagolást a világ minden részére innen szállítjuk.

Regionális központ

Az elmúlt években Budaörsön kapott helyet az Európa- és Közép-Ázsia klaszter pénzügyi és HR központja is.

Partnerségben a magyar élelmiszergyártókkal

Kereskedelemmel foglalkozó cégünk révén a legtöbb hazai élelmiszergyártó vállalattal kapcsolatban állunk és folyamatosan törekszünk arra, hogy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal segítsük partnereinket, hogy megfeleljenek a változó fogyasztói igényeknek. Itthon hagyományosan a tejpiaci szegmensben vagyunk erősebbek, de új, innovatív csomagolóanyagaink és dobozformáink révén az elmúlt években dinamikusan növeltük részesedésünket a gyümölcslevek és üdítőitalok piacán is.

Büszkék vagyunk arra, hogy már a magyarországi Tetra Pak is FSC® - Forest Stewardship Council®, Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa - által tanúsított papírból készíti az italoskartonokat, azaz felelős erdőgazdálkodásból, vagy felelős forrásból származó alapanyagot használunk. 2013 óta már minden partnerünknek van olyan terméke, amely tanúsított forrásból származó dobozokba kerül. Vásárláskor tehát FSC® logós dobozt választva hozzájárulunk a természet védelméhez.

Felelős erdőgazdálkodás

A Tetra Pak italos kartondoboz több mint 70%-ban tartalmaz papírt. Mivel vállalatunk jelentős mennyiségű papírt dolgoz fel a tejes és gyümölcsleves italdobozok gyártása során, kiemelten fontos számunkra, hogy a farost nyersanyagot megújuló forrásból szerezzük be. Ma a Tetra Pak által globálisan felhasznált kartonpapírok 99%-a FSC tanúsítású vagy ellenőrzött forrásokból származik.

A Tetra Pakról

Ügyfeleinkkel együtt azért dolgozunk, hogy az élelmiszereket biztonságossá és elérhetővé tegyük szerte a világon. A cég 1951-es alapítása óta büszkék vagyunk arra, hogy a létező legjobb élelmiszer-feldolgozási és -csomagolási eljárásokat kínáljuk.

A magánkézben lévő svéd Tetra Laval Csoportot a Tetra Pakon kívül a DeLaval és a Sidel alkotja, központja pedig Svájcban található.

Ma a Tetra Pak az egyetlen olyan nemzetközi nagyvállalat a világon, amely képes integrált feldolgozó-, csomagoló- és elosztó gépsorokat és üzemi megoldásokat kínálni az élelmiszer feldolgozásban. Elköteleztük magunkat az újítások, a fogyasztói igények kielégítése és a beszállítókkal való jó kapcsolat kialakítása mellett. Meg vagyunk győződve az iparágban betöltött felelősségteljes vezető szerepünkről és arról, hogy jövedelmező termelés és növekedés csak a környezettel és a társadalommal való összhangból származhat.