Tetra Pak® is een Zweeds familiebedrijf dat in 1951 is opgericht door Dr. Ruben Rausing. Hij introduceerde de eerste kartonnen verpakking voor melk, die tot dan toe in glazen flessen aan de deur werd afgeleverd. De uitvindingen van Tetra Pak hebben een wereldwijde verandering teweeggebracht in de manier van verpakken, behandelen en distribueren van voedingsmiddelen.

De lijfspreuk van Ruben Rausing was “A package should save more than it costs”. Een verpakking meer moet meer besparen dan het kost. En dan had hij het vooral niet alleen over geld. Het motto van Tetra Pak is dan ook niet voor niets “PROTECTS WHAT’S GOOD™”. En dat geldt voor alles wat met onze verpakkingen te maken heeft. Van grondstof tot restproduct, en voor leveranciers, werknemers, klanten, detailhandel, consumenten en samenleving. Tetra Pak biedt maximale bescherming van voedingsmiddelen met minimale belasting van het milieu.

 

1951 

AB Tetra Pak werd opgericht door dr. Ruben Rausing in Lund, Zweden.

 

1952

De eerste Tetra Pak verpakking, om room in te verpakken.

 

1960

Tetra Pak gaat internationaal en de eerste fabriek buiten Zweden wordt opgestart in Mexico.

 

1963 

Introductie van de Tetra Brik® verpakking. Deze kennen we allemaal nog steeds.

 

1979 

De eerste Tetra Brik® Aseptic verpakkingsmachine wordt geleverd in China.

 

1983

Oprichter dr. Ruben Rausing overlijdt op 10 augustus. Maar zijn succesverhaal gaat voort. In dat jaar is tevens een trainingsschool voor technici geopend in Zweden om de medewerkers van klanten te trainen.

 

1997

Introductie van 3 nieuwe verpakkingstypen! De vorm van de achthoekige Tetra Prisma® Aseptic verpakking is vernieuwend en opvallend. De Tetra Wedge® Aseptic verpakking wordt als portieverpakking op de markt gebracht. De Tetra Fino® Aseptic verpakking is een soort kartonnen zak die vooral veel in ontwikkelingslanden wordt toegepast als melkverpakking.

 

2000

Tetra Pak publiceert haar eerste milieurapport over de wereldwijde activiteiten met de Corporate Environmental Report (CER).

 

2007

Introductie van de eerste Tetra Pak verpakking met FSC®-label.

 

2011

Introductie van de Tetra Brik® Aseptic Edge verpakking. De Zweedse Reuma Vereniging heeft deze verpakking met LightCap™ zelfs erkend en aanbevolen vanwege het grote gebruiksgemak!

 

2013

Introductie van Bio-based doppen, gemaakt van suikerriet (een hernieuwbare grondstof). Deze uitvinding draagt bij aan het verder verkleinen van de klimaatvoetafdruk van Tetra Pak verpakkingen.

 

2015

Lancering van Tetra Rex ® Biobased, de eerste drankverpakking volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen voor koelverse producten.

 

2017

Lancering van Tetra Brik Edge Bio-Based, de eerste drankverpakking voor lang houdbare producten die grotendeels gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen.