Volledig plant based pak

Een drankenkarton bestaat uit verschillende laagjes. Naast het karton zijn er verschillende laagjes plastic. Deze zorgen er niet alleen voor dat de verpakking voldoende stevig is, ze dienen ook om het product optimaal te beschermen. Ook de dop is gemaakt van plastic.
Wanneer dit plastic gemaakt wordt van plantaardige grondstoffen die terug kunnen groeien, noemt men dit bio-plastic. Tetra Pak gebruikt bio-plastic gemaakt van suikerriet, ook een hernieuwbare grondstof. Dit bio plastic wordt bovendien op dezelfde wijze geproduceerd als ander plastic, waardoor het perfect recyclebaar blijft, samen met alle andere drankenkartons.
De Tetra Rex® Bio-Based verpakking van Tetra Pak is het eerste drankenkarton dat volledig met dergelijke plantaardige grondstoffen is gemaakt. Het karton uit de verpakking komt van bomen uit verantwoord beheerde bossen. Je kunt dit herkennen aan het FSC®-label op de verpakking. Er worden steeds nieuwe bomen geplant, zodat de bossen altijd blijven bestaan. De plastic laagjes in de verpakking en de dop zijn afkomstig van suikerriet. Ook deze grondstof groeit steeds terug, mits deze verantwoord wordt beheerd. Bij het merendeel van onze verpakkingen kan het buitenste plastic laagje gemaakt worden van suikerriet, waardoor we verpakkingen kunnen aanbieden die voor meer dan 80% gemaakt zijn van plantaardige grondstoffen.