Lausanne/Beograd
​​

​​​Novi Tetra Pak® High Shear Mixer omogućava bolje performanse mešanja i smanjuje potrošnju energije

 

Redizajn postavlja nove standarde kada je reč o mešanju sastojaka u preradi hrane.

 

Tetra Pak danas lansira svoju novu generaciju „inline“ miksera s visokim smicanjem, nudeći klijentima neuporediv kvalitet mešanja sastojaka, kao i niže operativne troškove.

Sa potpuno novim dizajnom koji stvara finije i stabilnije emulzije, novi R370-1000D smanjuje potrebu za homogenizacijom nakon termičke obrade, kreira finalni proizvod visokog kvaliteta i smanjuje račune za električnu energiju.

Monica Gimre, izvršna potpredsednica Processing Systems u kompaniji Tetra Pak je izjavila: Razvili smo ovaj revolucionarni novi dizajn kako bismo odgovorili na potrebe kupaca. Naš novi mikser predstavlja potpuni prekid sa statusom quo, pojednostavljuje korake proizvodnje, smanjuje investicione troškove i postavlja nove standarde u okviru industrije".

Ono što ovaj inovativni mikser izdvaja je jedinstveno restrukturiranje i integracija ugrađenog sistema za odvazdušenje fleksibilnog sistema za uvođenje praha i novo dizajnirana mešalica. Upravo to omogućava novoj mašini da obrađuje proizvode najviše viskoznosti za recirkulacijski mikser do 2,000 cP i smanji veličinu kapljica na 1 mikron (0,001 mm), što je znatno manje od proseka u okviru industrije koji iznosi 7 mikrona.

Puno sitnije i stabilnije emulzije smanjuju potrebu za homogenizacijom nakon termičke obrade, što je inače energetski intenzivan korak u preradi hrane. To znači da je sada moguće potpuno ukloniti homogenizacijski korak u proizvodnji određenih vrsta sladoleda, čime se smanjuje potrošnja energije do 50% u ukupnom procesu.

Novi mikser takođe može obraditi sastojke sa do 65% suve materije, što predstavlja najveću koncentraciju u proizvodnji prehrambenih proizvoda za novorođenčad. Time se smanjuje potreba za evaporacijom, što je još jedan skupi korak u preradi hrane, i omogućava smanjenje troškove do 90%.

Mašina za umešavanje proizvodi kapacitetom do 30.000 litara na sat, pa se stoga može koristiti u proizvodnji tečnih mlečnih proizvoda i pića, sladoleda i pripremljene hrane, kao i uopšteno za većinu potreba za umešavanjem sastojaka u proizvodnji hrane.

Tetra Pak poseduje brojne patente za Tetra Pak High Shear Mikser R370-1000D, a podneo je i molbe za brojne druge patente koji su u postupku čekanja.

 

Pročitajte više o Tetra Pak High Shear Mixer R370-1000D​​.​

Više detalja na