Beograd, Republika Srbija

​Velika povelja Zelena planeta uručena kompaniji Tetra Pak


Kompanija Tetra Pak je prva strana firma dobitnik nagrade za višegodišnje uspešno angažovanje u očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine.


Kompanija Tetra Pak prva je strana firma nagrađena Velikom poveljom Zelena planeta za doprinos u očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine. Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije dodelilo je ovo najznačajnije priznanje u okviru konferencije "Životna sredina ka Evropi" kojom se svake godine obeležava UN-ov Svetski dan zaštite životne sredine.

Povelju je u ime kompanije Tetra Pak primila Ljubica Naumović, referent za zaštitu životne sredine u kompaniji Tetra Pak. „Mi u kompaniji Tetra Pak predano radimo na podizanju svesti javnosti o važnosti očuvanja životne sredine. Godinama unazad sprovodimo niz projekata u Srbiji i regionu koji imaju za cilj da ukažu na to koliko je važno u kakvoj životnoj sredini živimo i da ohrabre druge da misle o tome i preduzmu konkretne korake ka njenom očuvanju. Kroz različite edukativne projekte radimo na tome da podignemo svest javnosti u Srbiji i regionu o važnosti reciklaže upotrebljene Tetra Pak ambalaže i trudimo se da 5. jun, Svetski dan zaštite životne sredine, bude prepoznat kao značajan datum. Poštovanje principa održivog razvoja utkan je i u naš slogan ŠTITI ŠTO JE DOBRO™. Reč je, zapravo, o zaštiti budućnosti: razvojem proizvoda i usluga koji će podržati budući rast poslovanja naših klijenata uz poštovanje principa koji štite budućnost našeg okruženja, jer je to jedini put ka uspehu naše kompanije", istakla je Ljubica Naumović.

Kompanija Tetra Pak dobila je priznanje za svoj dugogodišnji rad na zaštiti životne sredine u Srbiji, ali i u regionu. Niz projekata sprovedenih proteklih godina u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, primeri su dobre prakse u celom regionu.

U okviru programa Eko Škole, kompanija Tetra Pak već četiri godine sprovodi projekat Eko Paket u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji. Nekoliko godina unazad sprovodi projekte podizanja svesti i edukacije o reciklaži upotrebljene Tetra Pak ambalaže u gradovima Srbije i Hrvatske. Kompanija takođe investira u reciklaznu opremu i logistiku kroz partnerske projekte sa komunalnim službama i reciklerima u Srbiji.

Uručenje povelje Zelena planeta kompaniji Tetra Pak

Uručenje povelje Zelena planeta kompaniji Tetra Pak

(Image, 580 KB)
Preview Download