Lausanne/Beograd

​Tetra Pak objavljuje online "Orange Book" 

Novo izdanje izveštaja od sada je dostupno besplatno na Internetu.

​Uz nove tehnologije i uvid u navike potrošača, knjiga govori o nedavno objavljenoj studiji kompanije Tetra Pak koja pokazuje da je veoma mali uticaj pasterizacije na nivo vitamina C u sokovima od narandže. U proseku, postupak smanjuje količinu vitamina C za manje od 2%, navodi se u izveštaju.
Maria Norlin, menadžer potkategorije sokova, nektara i negaziranih pića u kompaniji Tetra Pak je izjavila: "Sokovi i dalje čine značajan deo prosečne potrošačke prehrane širom sveta. Naše studije pokazuju kako pasterizacija minimalno utiče na zadržavanje vitamina C, a doprinosi bezbednosti proizvoda za potrošača i omogućava produženi rok trajanja. Nadamo se da ćemo našim kupcima ukazati na podatke koji su im potrebni kako bi oni dalje preneli krajnjim potrošačima informacije o nutritivnim vrednostima soka. "
Oslanjajući se na šezdesetogodišnje iskustvo koje kompanija ima u preradi soka i globalnoj stručnosti, Tetra Pak Orange Book je jedina dostupna knjiga koja pokriva celi lanac proizvodnje narandže počev od kontrole kvalitete voća pa sve do regionalnih istraživanja trendova​.

Knjiga je besplatna za čitanje na sledećem linku:  http://orangebook.tetrapak.com/.

Više informacija možete pronaći na sledećem linku.​

​Kontakt​ za medije: 

Jane Jarosz​, Tetra Pak, Tel: +39 05 989 8954

​​