Skoleelever fra Kolding og Greve løb med sejren i landsdækkende konkurrence om sortering og genanvendelse af mad- og drikkekartoner

 

I hele Norden har skoleelever i år haft mulighed at dyste i sortering og genanvendelse i skole-konkurrencen Kartondysten. Eleverne har lært om og fundet på kreative ideer til, hvordan vi bliver endnu bedre til at sortere affald til gavn for miljøet. Ud af 77 deltagende skoleklasser i Danmark løb klasser fra Kolding og Greve med sejren og får nu overrakt førstepræmierne i Kartondysten i Danmark

Emballagen, vi bruger til mad- og drikkekartoner, består af værdifulde råvarematerialer, der kan bruges igen og igen. I skolekonkurrencen Kartondysten har elever i alderen 6-12 år dystet om at være de bedste til at sortere og genanvende kartonerne.

”Kartondysten er en sjov og anderledes måde for skoleelever at lære om genanvendelse og sortering. Det har været dejligt og inspirerende at se så mange kreative ideer, videoklip og bidrag fra eleverne. Deres engagement er et godt eksempel på, at børn og unge gerne vil hjælpe til med, at mad- og drikkekartonerne samles ind, så de kan sendes videre til genanvendelse. Vi håber, børnenes gode vaner vil sprede sig,” siger Berit Hoffmann, Marketingdirektør hos Tetra Pak i Nordeuropa.

Kartondysten kører videre i næste skoleår og vil blandt andet indgå i det danske skoleprogram Masseeksperimentet.

“For mange danskere er det nyt, at mad- og drikkekartoner kan genanvendes til eksempelvis nye køkken-ruller, skotøjsæsker og papemballage. Forudsætningen er, at vi bliver endnu skarpere til at sortere drikkekartoner, når de afleveres – og det skal indsatsen med børn og unge gerne inspirere til,” fortæller Berit Hoffmann.

Vinderklasserne i årets konkurrence har fået overrakt en pengepræmie af Tetra Pak, som kan bruges på en valgfri aktivitet. Desuden vil en af tegningerne fra konkurrencen blive vist på en Tetra Pak drikkekarton.

Med det mål at udbrede viden og øge børn og unges engagement i miljø, bæredygtighed og genanvendelse arrangerer Tetra Pak Kartondysten i Sverige, Danmark og Finland sammen med Sun Lolly, Naturli’, Rynkeby, Arla Sverige, Skånemejerier, Norrmejerier, Fiskeby Board, Fti, Eckes-Granini (God Morgon), Eckes-Granini/Marli Juissi, Fazer Aito og Rinki.

Læs mere om konkurrencen på hjemmesiden www.kartondysten.dk

 

Tetra Pak PR kontakt North Europe:


Elizabeth Anderberg
Tetra Pak
+46 733 364 292
elizabeth.anderberg@tetrapak.com

PR:

Nikkie Dam
Geelmuyden Kiese
+45 28 98 84 01
nikkie.dam@gknordic.com