Mi az integritásvizsgálat?

Hőcserélők gyors, biztonságos és pontos állapotellenőrzése

Az integritásvizsgálat egy olyan szolgáltatás, amivel gyorsan, biztonságosan és pontosan meg lehet állapítani az Önök hőcserélőinek állapotát (bármely márkájú lemezes, csöves vagy kapartfalú modellről legyen is szó). A vizsgálat kimutatja a nehezen észlelhető lehetséges problémákat, mint a mikroszkopikus repedések, a rés-, vagy hézagkorrózió, a kráteres korrózió és az erózió. Vizsgálati jegyzőkönyvünk tartalmazza a vizsgálati eredményeket, valamint a tervezett karbantartásra és az egység korszerűsítésére adott javaslatainkat.

Tartályok és silók gyors, biztonságos és pontos állapotellenőrzése:

Az integritásvizsgálati szolgáltatással egyben elvégeztetheti a terméksilók és A-tartályok, permetező szárítók, sajtkádak, stb. állapotfelmérését is. A kisebb tartályok vizsgálatát ugyanazzal a vizsgáló berendezéssel végezzük, mint amit a hőcserélőkön használunk. A nagyméretű tartályokhoz szakértő által távirányítással vezérelt robotot használunk. Átadott vizsgálati jegyzőkönyvünk tartalmazza a vizsgálati eredményeket, valamint korszerűsítési javaslatainkat.

Miért alapvető fontosságú az integritásvizsgálat a berendezések karbantartásában?


A berendezések meghibásodása súlyos üzemzavarokat okozhat. A kritikus csővezeték jellegű gyártóelemek, mint a spirálcsöves hőcserélők, kapart falú hőcserélők, fekvő aszeptikus tartályok és szelepcsoportok vizsgálata segít csökkenteni a felsorolt berendezések szivárgása okozta problémák lehetőségét.

Az integritásvizsgálat segít megakadályozni a szivárgás és a szennyeződés okozta veszteségeket

A minőségi incidensek azon dolgok közé tartoznak, amikről még hallani sem akarunk, ha élelmiszer- és italgyártó üzemben dolgozunk. A szivárgás a folyadékgyártó berendezések üzemeltetésében előforduló egyik legközönségesebb hiba. A kettő kombinációja gyakran felmérhetetlen veszteségeket okoz a vállalkozásnak!

Fedezze fel hatékonyan a repedéseket a komplex berendezésekben az integritásvizsgálattal

A néha a hajszálnál is vékonyabb repedések felfedezése bonyolult és összetett feladat, amit még nehezebbé tesz az alkatrészek zsúfoltsága, azok szétszerelésének, majd összeszerelésének bonyolultsága, vagy az a tény, hogy a belső tér gyakran túl kicsi ahhoz, hogy manuális vizsgálatot lehessen végezni benne.

Ismerje meg, hogy végezzük az integritásvizsgálatot

A Tetra Pak integritásvizsgáló berendezés hidrogénmolekulákat alkalmaz észlelő közegként, legyőzve ezzel azon szivárgási források észlelésének nehézségeit, amelyek hajszálnál vékonyabbak. Működésmódjának megismeréséhez tekintse meg a videót.

Ismerje meg, hogy végezzük az integritásvizsgálatot

A Tetra Pak integritásvizsgáló berendezés hidrogénmolekulákat alkalmaz észlelő közegként, legyőzve ezzel azon szivárgási források észlelésének nehézségeit, amelyek hajszálnál vékonyabbak. Működésmódjának megismeréséhez tekintse meg a videót.

Nagyobb méretű tartályok vizsgálatát specialisták által távvezérléssel irányított robot végzi

A robot által végzett vizsgálat legfontosabb jellemzői

 • HD kamera 30x-os zoommal
 • Szabadalmaztatott vákuumrendszer a hernyótalpakon
 • Acélfalakra is felmászik
 • Áthalad a kisebb akadályokon
 • Mennyezeten fejjel lefelé is képes haladni
 • Megbirkózik száraz, nedves vagy poros felületekkel

 • Robot illetve ember által végzett festékpenetrációs- vagy vegyvizsgálat

 • Gyorsabb – nincs szükség állványra
 • Biztonságos – nincs megcsúszás/leesés által okozott élet- vagy balesetveszély, nem kell tartályba beszállni
 • Pontosabb – nincs emberi hiba
 • Higiénikusabb – nincs szükség tisztításra, vegyszerekre
 • Miért válassza a Tetra Pak integritásvizsgálatot?

  Megbízhatóság-központú karbantartási módszertant használunk az Ön vállalkozása segítéséhez.

  A rendelkezésre álló sok lehetőség között hogyan tudja megállapítani, hogy a Tetra Pak integritásvizsgálata az Önnek megfelelő? Ismerje meg a Tetra Pak integritásvizsgálat előnyeit:

  Gyors

  • Gyors előkészítés: A vizsgált hőcserélőt sem felnyitni, sem pedig teljesen leüríteni nem kell. Az alkalmazott vizsgálati módszer akkor is pontos eredményeket ad, ha a vizsgált egység akár 20%-ig is fel van töltve vízzel.
  • Gyors vizsgálat: Az integritásvizsgálat még a nehezen hozzáférhető egységek is könnyen vizsgálhatóak.
  • Gyors visszaadás a termelésbe: Nincs szükség a hőcserélő vizsgálat utáni tisztítására, mert a vizsgáló közeg nem tapad a felületekre vagy porózus anyagokra.

  Biztonságos

  • Roncsolásmentes integritásvizsgálat (belső és külső): A vizsgálati eljárásban egy 100%-ban inert vizsgáló közeget használunk, amely nem jelent többletterhelést a tömítésekre.
  • Biztonságos vizsgálógáz: Nyomjelző gázként hidrogént használunk biztonságos, nem éghető (ISO 10156 minősítésű) gázkeverék részeként, aminek nincs környezeti hatása.
  • Az eredményeket dokumentáljuk.

  Pontos

  • Rendkívül érzékeny és pontos módszer: A rendkívül érzékeny érzékelővel kombinált zárt rendszerű keringtetés nagy pontosságot tesz lehetővé még kis vizsgálati nyomásokon is. Akár 1μm méretű lyukak is felfedezhetők egy 0,6 mm-es lemezben.
  • Pontos vizsgálóberendezés: A teljesen automatizált és számítógép irányítású berendezés lehetővé teszi a vizsgálat, a naplózás és az elemzés pontosságát.
   • Az integritásvizsgálaton túl sok más szolgáltatással is segítségére tudunk lenni, például berendezés kiértékeléssel, teljesítmény validálással, tartalék alkatrészekkel, karbantartás-irányítással és korszerűsítéssel – mindezt egyetlen kézből kapja meg.