Tetra Pak fabrika u Gornjem Milanovcu jedna od najuspešnijih u proizvodnoj mreži

Proizvodnja ambalaže po Tetra Pak licenci u Gornjem Milanovcu počela je 1966. godine. Fabrika je 1997. godine ušla u sastav kompanije Tetra Pak i osnovan je Tetra Pak Production d.o.o. sa sedištem u Beogradu. Od tada je fabrika osavremenjena novim investicijama i u nju se, i dalje, neprestano ulaže. Danas je Tetra Pak Production d.o.o. Beograde jedan od najznačajnijih srpskih izvoznika.

Sa ukupno 323​ klijenta koji se odavde snabdevaju i 91% proizvodnje koja se izvozi, fabrika u Gornjem Milanovcu je jedna od najuspešnijih u proizvodnoj mreži kompanije Tetra Pak. Poseduje dokazano iskustvo koje se ogleda u izuzetnom kvalitetu, konkurentnim cenama i visokoj fleksibilnosti i strateški je pozicionirana kako bi ispunila najizazovnije zahteve proizvodnje. Danas je ovo jedna od najefikasnijih Tetra Pak fabrika u Evropi i Centralnoj Aziji.

Osim toga što je ključni igrač u globalnoj proizvodnoj mreži kompanije Tetra Pak, fabrika u Gornjem Milanovcu igra značajnu ulogu u poslovanju kompanije u Istočna Evropa, posebno u Srbiji. Fabrika je strateški dobavljač za Tetra Pak u ovom regionu i omogućava da Tetra Pak ide u korak sa potrebama kupaca i da odgovara na njihove potrebe za brzom isporukom i konkurentnim cenama.

Krajem 2014. godine izgrađen je novi magacin u sklopu fabrike. U pitanju je najnoviji deo investicije od ukupno 11.9 miliona evra koje je kompanija Tetra Pak uložila u periodu od dve godine kako bi povećala proizvodni kapacitet i prostor za skladištenje u fabrici. Ova investicija odražava globalnu proizvodnu strategiju kompanije: ostvarivanje najefikasnije upotrebe mreže od 40 fabrika širom sveta i pružanje usluge na najvišem nivou po najnižim mogućim cenama proizvodnje. Povećanje proizvodnog kapaciteta i otvaranje novog magacina su investicije koje omogućavaju fabrici u Gornjem Milanovcu da proizvodi najsavremeniju ambalažu iz globalnog portfolija kompanije  Tetra Pak.