PAKOVANJA KOJA PONOVO RASTU

Naša ambalaža je uglavnom od kartona koji se dobija iz drveća. Drvena vlakna su odlična sirovina zato što šume kojim se dobro upravlja, kao što su one iz kojih mi dobijamo sirovine, neprekidno rastu, jer nova stabla zamenjuju posečeno drveće. Ono što je još bolje, kako drveće raste, ono uklanja CO₂ iz vazduha, što pomaže u smanjenju uticaja na klimatske promene.

DOBRA AMBALAŽA DOLAZI IZ DOBRIH ŠUMA

Veoma pažljivo nabavljamo sirovine koje idu u našu ambalažu, a karton je jedna od glavnih koju koristimo. Sva naša kartonska ambalaža može da nosi oznaku FSC™ jer se sav naš karton proizvodi od drveta iz šuma sa FSC™ sertifikatom i drugih kontrolisanih izvora. To je deo našeg opredeljenja da se brinemo o šumama budućnosti.

VIŠE BILJAKA, MANJE CO2

Smanjenje emisija CO₂ doprinosi smanjenju uticaja na klimatske promene. Biljke su od vitalnog značaja za to, jer apsorbuju CO₂ dok rastu. To je razlog zbog koga koristimo toliko biljnog materijala u našoj ambalaži - u proseku naša pakovanja čini više od 70% kartona, koji je izradjen od drvenih vlakana. Takođe smanjujemo uticaj na klimu smanjujući emisije ugljenika u našem kompletnom lancu snabdevanja.

VIŠE BILJAKA, MANJE PLASTIKE

Naša ambalaža je uglavnom napravljena od kartona i u proseku ima preko 70% manje plastike u odnosu na uobičajenu plastičnu bocu. Vodimo računa o tome da upotrebljavamo najmanju moguću količinu tankog sloja plastike da bi sadržaj bio bezbedan i zaštićen i posvećeni smo uklanjanju plastike na bazi fosila gde god možemo.

KAKO SE AMBALAŽA ZA MLEKO RECIKLIRA

Vaša kartonska pakovanja mogu puno više nego da se u njima samo drži mleko ili sok. Ona mogu da se recikliraju i puna su korisnih materijala koji mogu ponovo da se upotrebe. Pošto se prikupe, idu u postrojenje za reciklažu gde se ambalaža meša sa vodom u džinovskoj mešalici da bi se odvojili svi slojevi materijala. Ovi dragoceni materijali mogu da se zatim pretvore u novo pakovanje i druge korisne proizvode.

HVALA VAM ŠTO RECIKLIRATE

Reciklaža je od ključnog značaja za kružnu ekonomiju. Naša kartonska ambalaža je izrađena od visoko kvalitetnih, jakih papirnatih vlakana koja mogu više puta da se recikliraju i time budu višestruko korisna. Zbog toga smo posvećeni da učinimo da procesi reciklaže budu u središtu našeg poslovanja i zbog čega smo vam zahvalni na pomoći u tome da sva vaša korišćena ambalaža bude reciklirana.