Kompanija Tetra Pak donira 100.000 evra u cilju podrške borbi protiv COVID-19 pandemije u Srbiji

Beograd, 23. april: Globalna pandemija bolesti COVID-19 svima nam je donela do sada nezabeležene izazove u svakodnevnom životu, a kompanija Tetra Pak saoseća sa svima čiji su životi pogođeni pandemijom.

U cilju podrške kolektivnoj borbi protiv krize, kompanija Tetra Pak doniraće ukupno 100.000 evra humanitarne pomoći u nameri da se zaustavi širenje bolesti COVID-19 i pomogne građanima Srbije u procesu oporavka. Iznos od 35.000 evra biće doniran Crvenom krstu Srbije. Dodatno, u cilju podrške lokalnoj zajednici u Gornjem Milanovcu, gradu u kom posluje i Tetra Pak fabrika, 50.000 evra biće donirano Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, 10.000 evra gornjomilanovačkom Domu zdravlja, i 5.000 evra Opštini Gornji Milanovac. Donirana sredstva biće iskorišćena u cilju podrške zdravstvenom sistemu opštine i borbi protiv COVID-19 pandemije na lokalnom nivou.

„Pandemija bolesti COVID-19 ostavila je do sada nezabeležene posledice u zajednicama širom sveta. U mislima smo sa svima čiji su životi pogođeni ovom pandemijom" – izjavio je Gijom Laturet, generalni direktor kompanije Tetra Pak za Jugoistočnu Evropu. „Zahvalni smo našim zaposlenima, posebno onima koji rade u našoj fabrici u Gornjem Milanovcu, na njihovom konstantnom doprinosu, predanom radu i pomoći da održimo neometanu isporuku hrane tokom ovih teških vremena. Takođe, zahvalni smo i našim klijentima i partnerima, te izražavamo punu podršku Vladinim merama, industriji i zajednicama u borbi tokom vanredne situacije."

Ova donacija čini deo nedavne inicijative Tetra Laval Grupe koja je izdvojila sredstva u iznosu od 10 miliona evra za podršku borbi protiv bolesti COVID-19 na globalnom nivou: https://www.tetralaval.com/news-and-press-releases/tetra-laval-group-covid-19-relief-efforts

Ostajemo u potpunosti posvećeni cilju da održimo naše obećanje i štitimo ono što je dobro, tako što ispunjavamo našu ulogu u obezbeđivanju neometanog snabdevanja hranom u zemlji, uz istovremeno poštovanje mera kojima se osigurava zdravlje i bezbednost naših zaposlenih, kao i svih drugih koji su povezani sa našim poslovanjem.

KONTAKTI ZA MEDIJE

Venia Zafolia, Tetra Pak South Eastern Europe, Tel: +30 210 6167 500

Natalija Nedeljković​, Grayling d.o.o. , Tel: 381 (0)11 3234 198