​Maailman ensimmäinen pohjoismaisella Joutsen ympäristömerkillä leimattu juomapakkaus on nyt täällä!

Kuluttajien on nyt entistä helpompaa valita vastuullisesti pakattuja tuotteita myymälöissä, kun Tetra Pakin juomapakkaus saa ensimmäisenä maailmassa pohjoismaisen joutsenmerkinnän.

Pohjoismainen Joutsen ympäristömerkki on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista ja luotettavimmista kestävien kuluttajatuotteiden ympäristömerkeistä.  Jopa yhdeksän kymmenestä pohjoismaisesta kuluttajasta tuntee merkinnän ja noin puolet etsii sitä aktiivisesti valitessaan kaupassa tavaroita *.  Tetra Rex® Plant on maailman ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa täysin uusiutuvista materiaaleista tehty juomapakkaus.  Se on myös ensimmäinen juomapakkauskriteerien mukaisella Joutsen ympäristömerkillä sertifioitu tuote. 

Tämä on Tetra Pakille tärkeä askel, joka osoittaa, että olemme pakkausteollisuuden kestävän kehityksen ja innovaatioiden eturintamassa.  Pohjoismainen Joutsen ympäristömerkki on vahva todiste siitä, että asiakkaille tarjoamamme pahvipakkaukset ovat todella kestävä valinta.  Tunnetun symbolin ansiosta kuluttajalla on nyt aiempaa helpompaa valita vastuullisia tuotteita ", sanoo Tetra Pakin kestävän kehityksen johtaja Erik Lindroth. 

Tetra Rex® Plant täyttää kaikki pohjoismaisen Joutsen ympäristömerkin vaatimukset kestävälle pakkaamiselle.  Menettelyllä ja dokumentaatiolla varmistetaan, että sertifioiduissa pakkauksissa on otettu huomioon ympäristö- ja terveysnäkökulmat. 

Pohjoismainen Joutsen ympäristömerkki on jo 30 vuoden ajan pyrkinyt helpottamaan kuluttajia tekemään ympäristölle parhaita valintoja. Nyt sertifioituja kuluttajatuotteita on tuhansia. Siksi oli erittäin tärkeää kehittää sertifikaatti myös kestävälle pakkaamiselle, koska pakkaamisella on suuri vaikutus ympäristölle ja ilmastolle.  Teimme tiivistä yhteistyötä Tetra Pakin ja muiden pakkausteollisuuden toimijoiden kanssa kehittäessämme näitä uusia vaatimuksia.  Tetra Pak on nyt maailman ensimmäinen pohjoismaisella joutsenmerkinnällä varustettu pakkausen", kertoo Ruotsin pohjoismaisen Joutsen ympäristömerkin pakkausneuvoja Ulf Eriksson, joka vastaa sertifioinnista hallituksen puolesta. 

Joutsen ympäristömerkinnän saamista helpotti erityisesti se, että kasvipohjaisesta muovista valmistetun pahvipakkauksen ilmastovaikutus on pienempi, kuin vastaavan fossiilipohjaisesta muovista valmistetun. Tetra Rex® Plant -kartonkilla on keskimäärin 31% vähemmän ilmastovaikutuksia, kun kaikki fossiilipohjaiset muovit korvataan sokeriruo'on bioetanolista valmistetulla muovilla **.  Lisäksi myös juomapakkaus koostuu pääasiassa kartongista, joka on kasviperäinen uusiutuva materiaali.   

Tetra Rex® Plant -pohjaisen kartonkimateriaalin tuottaa Stora Enso.

Stora Enso on maailman ensimmäinen kartonkipakkausten valmistaja, joka tarjoaa uusiutuvaa ja kierrätettävää ruskeaa juomapakkausta, Natura Life ™ -tuotetta.  Tuote on suunniteltu juoma- ja nestemäisiin ruokapakkauksiin ja täyttää pohjoismaisen Joutsen ympäristömerkin vaatimukset.  Juomapakkaus on tehty luonnonruskeasta kartongista, jossa on kasvipohjaista laminaattia ja joka vastaa kuluttajien vaatimuksia kestävämpien pakkausten suhteen, kertoo Hannu Kasurinen, toimitusjohtaja, pakkausmateriaalit, Stora Enso. 

Ensimmäisen myymälätuotteen tuo ruotsalainen Wapnö Gård -meijeri, joka tuo uuden laktoosittoman tuotevalikoimansa markkinoille joutsenmerkityissä laatikoissa. 

Lisätietoja: 

Tetra Pak:

Erik Lindroth, kestävän kehityksen johtaja, 0733 36 5996 

Ympäristömerkintä Ruotsi:

Ulf Eriksson, ympäristöpakkausten tuotepäällikkö Ruotsin ympäristömerkinnässä, 08-55 55 24 44, ulf.eriksson@svanen.se

Stora Enso:

Carl Norell, mediasuhteiden johtaja, Stora Enso Sverige, 072 241 03 49

TIETOA TETRA PAKISTA 

Tetra Pak on maailman johtava ruoka- ja pakkausratkaisuja tarjoava yritys.  Teemme yhteistyötä asiakkaidemme ja toimittajiemme kanssa tarjotaksemme turvallisia, innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita, jotka täyttävät päivittäin miljoonien ihmisten tarpeet yli 160 maassa ympäri maailmaa.  Me ja yli 25 000 työntekijäämme ympäri maailmaa uskomme pitkäaikaiseen ja kestävään liiketoimintaan ja kannamme vastuumme toimialamme johtajana.  Mottomme "SUOJAA HYVÄÄ" ilmaisee liiketoimintafilosofiamme tehdä ruoasta turvallista ja kaikkialla saatavissa olevaa. 

 

Lisätietoja Tetra Pakista löytyy osoitteesta www.tetrapak.se.

 * http://www.nordic-ecolabel.org/why-choose-ecolabelling/ (Pohjoismainen kuluttajakysely 2017)

 ** Euroopan keskimääräinen hiilidioksidipäästövähennys The Carbon Trust -sertifikaatin mukaan 

 

YMPÄRISTÖMERKINNÄSTÄ RUOTSISSA 

Pohjoismainen Joutsen ympäristömerkki on Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki. joutsen ympäristömerkillä on elinkaarinäkökulma ja sen asettamia korkeita ympäristövaatimuksia päivitetään jatkuvasti. Tämän ansiosta kuluttajien on helppo valita ympäristöystävällisimmät tuotteet.  Pohjoismainen Joutsen ympäristömerkki on myös työkalu yrityksille, jotka haluavat osallistua kestävän yhteiskunnan rakentamiseen.  Ruotsissa Ecolabelling Sweden on vastuussa Joutsen ympäristömerkistä sekä vastaavasta EU: n ympäristömerkistä.  Lue lisää Nordic Swan Ecolabel -vaatimuksista pahvipakkauksia, lasia ja muovia varten nestemäisten elintarvikkeiden pakkaamisessa.

 

TIETOJA STORA ENSOSTA 

Stora Enso on johtava uusiutuvien ratkaisujen toimittaja pakkauksissa, biomateriaaleissa, puurakenteissa ja paperissa, ja samalla myös osa biotaloutta.  Uskomme, että kaikki mitä nykyään voidaan tehdä fossiilipohjaisilla materiaaleilla, voidaan tehdä huomenna puusta. Palveluksessamme on noin 26 000 ihmistä yli 30 maassa, ja osakkeemme on listattu Helsingin (STEAV, STERV) ja Tukholman (STE A, STE R) pörsseissä.  Lisäksi osakkeella käydään kauppaa Yhdysvalloissa ADR (SEOAY).  storaenso.com