Norjalainen valmisruoka uudessa pakkauksessa – siirtyy tölkistä pahvipakkaukseen

Norjalainen valmisruokavalmistaja Nortura siirtyy useissa tuotteissaan ilmaston kannalta ympäristöystävälliseen pahvipakkaukseen ja lanseeraa muun muassa Tetra Recart® -pakkauksiin pakatut lihapullat ja kinkun. Yhä useammat kuluttajat haluavat tehdä ympäristöystävällisiä valintoja ruokakaupassa. Norjassa on nyt mahdollista valita pahvipakkauksiin pakattuja tuotteita useissa ruokasegmenteissä.

Useat Norturan suosituista norjalaisista valmisruoista on siirretty säilyketölkistä pahvipakkaukseen. Elinkaarianalyysin mukaan pahvipakkauksilla on huomattavasti pienempi ilmastovaikutus verrattuna muista materiaaleista valmistettuihin valmisruoan pakkauksiin[1]. Elinkaarianalyysin mukaan esimerkiksi pahvipakkauksen ilmastojalanjälki on 81 % pienempi kuin vastaavan kokoisen metallitölkin. Tämä johtuu muun muassa siitä, että Tetra Recart® -pakkaukset ovat pääosin kasviperäisiä, mikä vähentää fossiilisten raaka-aineiden käyttöä. Ne myös painavat vähemmän ja ovat nelikulmaisia, mikä parantaa kuljetustehokkuutta.

  • Nortura työskentelee aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi tavoitteenaan vähentää ilmastovaikutuksia. Uusilla pakkauksillamme otamme askeleen oikeaan suuntaan ja vähennämme vuotuista metallin kulutustamme 300 tonnilla, mikä vaikuttaa positiivisesti hiilijalanjälkeemme. Lisäksi voimme tarjota kuluttajillemme käytännöllisen pakkauksen, joka painaa vähemmän ja antaa aivan uudenlaisen ilmeen myymälähyllylle, kertoo Norturan toimitusjohtaja Anne Marit Panengstuen.

Pahvipakkaukset säilyttävät myös pitkän säilyvyysajan ruoat ilman kylmäjakelua. Norjalaiset kuluttajat voivat siis helposti ottaa uuteen pakkaukseen pakatut Norturan klassiset tuotteet mukaansa tunturiretkelle tai mökille, jossa ei ehkä ole jääkaappia. Uusi pakkaus antaa lisäpinnan myötä tuotemerkille modernin ja uudenlaisen ilmeen. Lisäksi kuluttajan on helppo käyttää, litistää ja kierrättää pakkaus.

  • On mielenkiintoista nähdä kehitys, jossa pahvipakkauksista tulee itsestään selvä valinta yhä useammille tuotteille. Norturan pahvipakkauksiin pakattujen tuotteiden ansiosta norjalaiset kuluttajat voivat tehdä helpommin ympäristöystävällisiä valintoja myymälässä, sanoo Tetra Pakin Pohjois-Euroopan markkinointijohtaja Berit Hoffmann.

Norturan päätös siirtyä pahvipakkauksiin on osa Norjassa käynnissä olevaa suurta muutosta pakkaushyllyillä. NorgesGruppen-elintarvikeketju päätti jo vuonna 2018, että omia tuotemerkkejä ei pakata säilyketölkkeihin vuoden 2022 jälkeen. Säilyketölkit pyritään aktiivisesti korvaamaan pahvipakkauksilla, mikä on parempi valinta ympäristölle[2]. Näemme, että myös muiden Pohjoismaiden elintarviketuottajat siirtyvät pahvipakkauksiin[3]. Alueella myydään vuosittain noin 70 miljoonaa Tetra Recart® -pakkausta4.

Lisätietoja antavat:

Tetra Pak:

Berit Hoffmann, markkinointijohtaja, +45 23 21 24 16
Berit.Hoffmann@tetrapak.com 

Nortura:

Eskil Pedersen, viestintävarajohtaja, +47 46 85 26 60
eskil.pedersen@nortura.no

TIETOA NORTURASTA

Nortura SA on Norjan johtava liha- ja kananmunatuotteiden toimittaja. Toimitamme maan suurimmille tuotemerkeille. Kestävä kehitys on liiketoimintamme ydinarvo. Konsernin liikevaihto on 23 miljardia Norjan kruunua. Meillä on yli 5 500 työntekijää ja yli 30 tuotantolaitosta ympäri maata. Lisätietoa Nortura SA:sta on osoitteessa www.nortura.no/en/

[1] Comparative Life Cycle Assessment of shelf stable canned food packaging, ifeu 2017

[2] https://www.norgesgruppen.no/presse/nyhetsarkiv/aktuelt/vekk-med-hermetikken/

[3] https://www.santamariaworld.com/se/tema/var-lilla-kokosskola/

4 2019