2021-03-22 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Pohjoismaiden ensimmäinen: Fazer Aito lanseeraa kaurajuomat kasvipohjaisissa Tetra Stelo® Aseptic -pakkauksissa

Viime vuosien aikana ilmastoystävällisten ja kasvipohjaisten materiaalien kysyntä on noussut. Valveutuneille kuluttajille ja järjestöille ei tänä päivänä riitä, että tuote itsessään on ilmastoystävällinen, vaan samaa odotetaan myös pakkaukselta. Siksi Fazer lanseeraa suositut kaurajuomansa Tetra Pakin uusissa kasvipohjaisissa Tetra Stelo Aseptic -pakkauksissa.

Kasvipohjaisten pakkausten kysyntä on selkeässä nousussa, joka osaltaan osoittaa, että maailma on muuttumassa. Pakkausteollisuus on ottanut askeleen uuteen aikakauteen, jossa pakkaus suojaa sekä tuotetta että myös ympäristöä. Vuoden 2020 Tetra Pak Index -tutkimus osoitti, että koronaviruspandemia on saanut jo ennestään valveutuneet kuluttajat kiinnittämään huomiota ruokaturvallisuuteen ja ympäristön hyvinvointiin.

-        Koronaviruksen sanelemilla rajoituksilla on ollut positiivinen vaikutus ympäristöön ja on tärkeää, että samaa kehitys jatkuu myös pandemian jälkeen. Se tarkoittaa, että meidän täytyy muuttaa tottumuksiamme*. Me Tetra Pakilla haluamme toimia suunnannäyttäjänä koko pakkausteollisuudelle, ja siksi teemme jatkuvasti töitä tuotekehityksen parissa. Jotta tuote kiinnittäisi vastuullisen kuluttajan huomion, täytyy pakkausten olla paitsi turvallisia ja ympäristöystävällisiä, myös innovatiivisia, kertoo Tetra Pakin markkinointijohtaja Berit Hoffmann.

Pitkään huoneenlämmössä säilyvät tuotteet**, kuten Fazer Aito -kaurajuomat, vaativat laminoidun pakkauksen säilyäkseen. Näiden tuotteiden pakkaus pystytään tällä hetkellä valmistamaan 87 prosenttisesti kasvipohjaisista materiaaleista. Tetra Pakin tavoitteena on, että muutaman vuoden päästä lähes täysin kasvipohjaiset Tetra Stelo Aseptic -pakkaukset voidaan valmistaa 100 prosenttisesti kasvipohjaisesti menettämättä niitä ominaisuuksia, jotka takaavat tuotteen säilyvyyden huoneenlämmössä.

-        Tällä hetkellä noin kolmasosa maailmassa tuotetusta ruuasta päätyy hävikkiin***. Huoneenlämmössä säilyvät tuotteet ovat suuressa roolissa, kun tarkastellaan keinoja, joilla ruokahävikin määrää voidaan pienentää. Yksi Tetra Pakin perusperiaatteista onkin ruokahävikin vähentäminen ja siksi meille on tärkeää pitää kiinni pakkausten ominaisuuksista, jatkaa Hoffmann

Pakkaus, joka on ympäristö- ja kuluttajaystävällinen

Innovaatiolähtöisenä yrityksenä tunnettu Fazer keskittyy tulevaisuuden kannalta kestäviin ruokaratkaisuihin ja on vastikään aloittanut kumppanuuden Tetra Pakin kanssa. Yrityksen tavoitteena on puolittaa päästönsä vuoteen 2030 mennessä ja kasvipohjaisiin pakkauksiin investointi on yksi askel lähemmäs tavoitetta.

-        Kun aloimme valmistella Fazer Aito kaurajuomapakkausten uudistusta, oli meille ensiarvoisen tärkeää löytää pakkausratkaisu, joka tukee tuotteiden kasvipohjaista ideologiaa ja vetoaa kuluttajiin. Fazerilla kuluttaja on keskiössä, ja kuluttajien tarpeiden ja toiveiden huomioiminen on yksi tärkeimmistä tehtävistämme, kertoo Susanna Kallio, Brändi- ja kategoriajohtaja Fazerilta. 

Uudet Tetra Stelo® Aseptic -pakkaukset ovat paitsi ympäristö- myös kuluttajaystävällisempiä: pyöristetyn muotoilun ansiosta pakkauksesta on helppo pitää kiinni ja kaataa. Verrattuna perinteiseen kulmikkaaseen muotoiluun, Tetra Stelo® Aseptic -pakkaukset erottuvat myös paremmin hyllystä.

Uudet pakkaukset saapuivat kauppoihin ympäri Suomen tammikuussa 2021.

*Tetra Pak Index 2020

** Tuotteet, joilla on pitkä säilyvyysaika, ns. UHT-käsitellyt tuotteet, on lämpökäsitelty korkeassa lämpötilassa (vähintään 135 astetta). Käsittelyn seurauksena kaikki bakteerit kuolevat ja tuote säilyy pidempään ilman säilöntäaineita.

***Fighting Food Waste Means Fighting Climate Change | UNFCCC

Lisätietoja:

Tetra Pak:
Kim Nordström, Markkinointipäällikkö, kimr.nordstrom@tetrapak.com, puh. 0500 671 060

Fazer:
Susanna Kallio, Brändi- ja kategoriajohtaja, Fazer Lifestyle Foods susanna.kallio@fazer.com, puh. 040 546 2885

TIETOA TETRA PAKISTA

Tetra Pak on maailman johtava ruoka- ja pakkausratkaisujen yritys. Teemme yhteistyötä asiakkaidemme ja toimittajiemme kanssa tarjotaksemme turvallisia, innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita, jotka täyttävät miljoonien ihmisten tarpeet yli 160 maassa ympäri maailmaa. Me ja yli 25 000 työntekijäämme ympäri maailmaa uskomme pitkäaikaiseen ja kestävään liiketoimintaan ja kannamme vastuumme toimialamme johtajana. Mottomme ”suojaa hyvää” kertoo liiketoimintafilosofiastamme tehdä ruoasta turvallista ja helposti saatavissa olevaa. Lisätietoja Tetra Pakista löytyy osoitteesta www.tetrapak.com

TIETOA FAZERISTA

Fazer Aito

Fazer Aito on tuoteperhe, jonka avulla on helppo korvata yksi jos toinenkin maitotuote kaurapohjaisella vaihtoehdolla. Fazer Aito-tuoteperhe tarjoaa kaurapohjaisia vaihtoehtoja juomiin, välipaloihin, leivontaan ja ruoanlaittoon. Kaikki Fazer Aito-tuotteet valmistetaan kotimaisesta kaurasta luontoa mahdollisimman vähän kuormittaen. www.fazeraito.fi

Fazer-konserni

Ruokaelämyksiin keskittyvänä yrityksenä Fazer mahdollistaa jokaiselle päivän parhaista hetkistä nauttimisen. Kun Karl Fazer avasi ensimmäisen konditoriansa Helsingin Kluuvikadulle vuonna 1891, hänen missionsa oli tehdä ruokaa, jolla on merkitys: tuottaa ilon hetkiä ihmisille ympärillään. Toteuttaakseen visionsa Kohti täydellisiä päiviä Fazer luo uusia makuja, perinteitä ja ruokaelämyksiä. Luottamalla vankkaan perintöönsä, kuluttajalähtöisyyteen ja innovaatioihin, Fazer kehittää tulevaisuuden vastuullisia ruokaratkaisuja. Haluamme ihmisten kokevan pohjoisen taian. Keskitymme kuluttajatuotteisiin. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä noin 40 maahan. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 1,1 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee lähes 8 500 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin. 

Northern Magic. Made Real. 

Kuvia ladattaviksi

Tetra Stelo, Fazer Aito

Tetra Stelo, Fazer Aito

(BILD, 1 063 KB)