Διπλή διάκριση για τις βιώσιμες συσκευασίες της Tetra Pak® στα Packaging Awards 2021

H Tetra Pak απέσπασε δύο βραβεία καινοτομίας για τη χάρτινη συσκευασία Tetra Brik® Aseptic 1L Edge Plant-Based για το ΝΟΥΝΟΥ Family Bio στη χθεσινή τελετή απονομής

Για τον σχεδιασμό της χάρτινης συσκευασίας με αυξημένη χρήση πρώτων υλών από ανανεώσιμες φυτικές πηγές που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βραβεύτηκε η Tetra Pak στα Packaging Awards 2021, αποσπώντας το Gold βραβείο στην κατηγορία “Innovation in Plastic/ Glass/ Metallic/ Paper/ Mixed Packaging” και το Silver βραβείο στη κατηγορία “Structural Design Innovation”.

Η συσκευασία που βραβεύεται, είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αποτελείται κατά 86% από υλικά που προέρχονται από ανανεώσιμες φυτικές πηγές, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η ανακυκλώσιμη συσκευασία αποτελείται κατά περίπου 70% από χαρτί με πιστοποίηση Forest Stewardship Council® (FSC®). Η πιστοποίηση FSC® εξασφαλίζει την υπεύθυνη διαχείριση των δασών, όπου όσα δέντρα κόβονται αντικαθίστανται από νέα.

Παράλληλα, το 60% του πλαστικού στο καπάκι και σε μέρη του προστατευτικού φιλμ της συσκευασίας, προέρχεται από ζαχαροκάλαμο και όχι συμβατικό πλαστικό, συμβάλλοντας  στη μείωση εκπομπών CO² κατά 19% σε σύγκριση με μια απλή συσκευασία Tetra Brik® Aseptic Edge 1lt.

Τέλος, το χαρτί της συγκεκριμένης συσκευασίας, δεν υπόκειται σε επεξεργασία λεύκανσης, είναι κατά 5% ελαφρύτερο από ένα απλό χαρτί συσκευασίας και έχει φυσικό χρώμα, το οποίο αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. 

«Στόχος της Tetra Pak είναι να δημιουργήσει μια απόλυτα βιώσιμη συσκευασία τροφίμων η οποία θα αποτελείται αποκλειστικά απο φυτικά και ανακυκλωμένα υλικά και θα έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Η συσκευασία που βραβεύεται σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε ιδαίτερα χαρούμενοι που η FrieslandCampina Hellas την επέλεξε για τη νέα σειρά πρϊόντων NOYNOY FAMILY Bio» δήλωσε ο Βασίλης Τσανός, Key Account Director, Tetra Pak Hellas.