FSC® en OK Biobased keurmerk

FSC keurmerk

Forest Stewardship Council® (FSC®) is een onafhankelijke, niet-gouvernementele organisatie (NGO) opgericht om verantwoord bosbeheer te stimuleren. Daarbij worden sociale, economische en ecologische factoren in acht genomen. Tetra Pak vindt dit uiterst belangrijk en kiest daarom voor karton gemaakt uit FSC-gecertificeerd hout en en andere gecontroleerde bronnen. Het FSC-logo op een Tetra Pak verpakking toont aan dat het karton van de verpakking afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Steeds meer verpakkingen bevatten dit logo dat onder consumenten grote bekendheid geniet. Het FSC-logo op onze drankkartons zie je op de afbeelding hiernaast.

OK Biobased keurmerk

‘Ok Biobased’ is een certificaat van de internationale organisatie Vinçotte, dat een onafhankelijke, kwalitatief hoogwaardige garantie biedt van de hernieuwbaarheid van de grondstoffen.
De onderzoeksmethode achter dit certificaat is zeer eenvoudig en laat toe om op een exacte wetenschappelijke wijze het percentage hernieuwbare grondstoffen (percentage Biobased) vast te stellen. Op basis hiervan kan een product gecertificeerd worden als één-ster-biobased, twee-sterren-biobased, drie-sterren-biobased of vier-sterren-biobased volgens de volgende inhoudsbandbreedtes:

Tetra Pak heeft ook drankenkartons die volledig danwel grotendeels (>80%) gemaakt zijn op basis van hernieuwbare grondstoffen, waarbij de doppen en de plastic laagjes gemaakt zijn van suikerriet. Voor deze verpakkingen hebben we het vier-sterren certificaat ‘Ok-Biobased’ behaald, de hoogst mogelijke garantie.